Forumindex  
 Vanliga frågor  •  Sök  •  Medlemslista  •  Användargrupper   •  Bli medlem  •  Profil  •  Logga in för att läsa dina meddelanden  •  Logga in

 Lack ovanpå betsat trä, vilken lack ska man ha? Nästa ämne
Föregående ämne
Skapa nytt ämneSvara på ämnet
Författare Meddelande
GitarrbyggarenRegistreringsdatum: 02 maj 2018
Inlägg: 1

InläggPostat: 2018-05-02 18:16:00 Svara med citatTill överst på sidan

Hej! Har sökt runt lite på forumet men som den novis på lackning som jag är så var det inte lätt att förstå allt så ber först och främst om ursäkt om informationen finns på någon annan tråd...

Jo, till sak, jag är en gitarrbyggare (på hobbynivå) som nu har byggt några gitarren och även lackat om några "riktiga" gitarrer med sprayfärg (Montana cans för att vara exakt) men känner nu att det är dags med ett riktigt system! Jag har bestämt mig för ett HVLP spruta (inte ett helt system då jag redan har en ordentlig kompressor).

Eftersom jag alltid har fått hjälp med vilken sprayfärg jag ska köpa i min lokala färgaffär så har jag aldrig brytt mig riktigt om att lära mig hur allt med färg, kemikalier, lösningsmedel etc fungerar... och det är därför jag frågar här.

På den nuvarande gitarren jag bygger så har jag kommit så långt att kroppen och halsen är klar och båda är betsade med en grön vattenbaserad bets. Nu är det dags att spraymåla framsidan av gitarren vit (fast låta baksidan ha kvar sin betsade gröna färg) och sen köra klarlack över hela gitarren.

Men vad 17 ska jag ha för färg och var köper man det? Vad jag förstår så bör jag hålla mig borta från vattenbaserad färg då det kommer späda ut den betsade ytan och förstöra det jag gjort (även så kommer ju det gröna gå igenom till den vita färgen). Sprayburkarna jag använde till mina tidigare gitarrer var nitro och är inte nöjd över resultatet då det är väldigt mjukt och blir lätt repor på det så tänker mig något annat. Har läst att Fender använder polyurathane (tror jag det stavas...) vilket har exakt dom egenskaperna jag söker men hittar det ingenstans att köpa online... Bör jag fö också använda någon typ av genomskilnig primer innan också?

Förlåt om det är ett litet rörigt inlägg men grundfrågan är: Vilken typ av färg och lack ska jag använda om jag inte vill förstöra min vattenbaserade betsning?

Trät på gitarren är f ö mahogny om ni vill veta det.

Bifogar 2 st dator-gjorda bilder på hur gitarren är tänkt att se ut när den blir kvar.
Image

Image

Användarens profilSkicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:      
Skapa nytt ämneSvara på ämnet


 Hoppa till:   Nästa ämne
Föregående ämne
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet

Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: Theme by Daz :: Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.04 sekunder att ladda.